POTRAŽNJA KUĆA ZA ODMOR U SREDIŠNJOJ ISTRI

POTRAŽNJA KUĆA ZA ODMOR U SREDIŠNJOJ ISTRI

U novom blogu baviti ćemo se temom potražnje kuća za odmor u središnjoj Istri. Ove godine se očekuje dobra turistička sezona, pogotovo nakon COVID krize u posljednje dvije. Dobre turističke brojeve već imaju gradovi uz more poput Poreča i Rovinja, a situacija je vrlo pogodna i u središnjoj Istri, gdje je posebno veliki interes na kućama za odmor.

Prije nekih 30-ak godina počele su se sređivati, iznajmljivati i prodavati prve kuće za odmor u središnjoj Istri što je mnoga mala sela spasilo od nestajanja, a to je potaklo i veliki interes stranih turista, koji je prisutan i danas.

Središnja Istra vrlo je popularna destinacija za odmor radi svoje netaknute prirode, prekrasnih vinograda, slikovitih srednjovjekovnih gradića na uzvisinama, bogatog biljnog i životinjskog svijeta, raznih kulturnih atrakcija, a ponajviše radi mira i privatnosti koje pruža. Također, čitavo je područje dobro cestovno povezano te je zbog povoljnog prometnog položaja središnja Istra u prednosti na tržištima poput Italije, Slovenije, Njemačke i Austrije, odakle nam većina turista i dolazi.

Nekada je kuća za odmor na tom području bilo u puno manjem broju, a danas ih se može naći na svakom koraku, i sve su luksuzno opremljene. Velika prednost takvih nekretnina je što se kuće često nalaze na osami i u prirodi, a većinom su rekonstruirane od starih naslijeđenih kamenih kuća, na način da je vanjski i unutarnji dio zadržan u starinskom štihu, sa dobro uklopljenim modernim elementima.

Nekretnine kao što su kuće za odmor u središnjoj Istri igraju veliku ulogu u gospodarstvu Istre, kroz utjecaj na razvoj turizma, te vrijednosti u prometu nekretninama, što zbog svoje uređenosti, što zbog privatnosti koju nude. Iz tih razloga su privlačne stranim kupcima, ali sve više i našim domaćima, pretežno iz središnjeg dijela Hrvatske, koji u našoj Istri traže svoju oazu za opuštanje i bijeg iz stresne i užurbane svakodnevnice.

Nije novost da je ponuda nekretnina sve veća i raznovrsnija, a samim time i međusobna konkurencija, te interes za kupnju kuća za odmor raste iz dana u dan, stoga su iznajmljivači i prodavatelji primorani konstantno dovoditi svoju ponudu na višu razinu kako bi uspjeli ostati konkurentni u današnje vrijeme. Preostaje za vidjeti kakva nas sezona čeka i svima poželjeti puno sreće i uspjeha u kupoprodaji!


Ova stranica ostavlja "kolačiće" na Vašem kompjutoru za potrebe navigacije i anonimizirane statistike pristupa. Korištenjem ove stranice prihvaćate i potvrđujete ove "kolačiće".